Mali (čitaj nikakav) korak za čovječanstvo a ogroman za mene, i izlazak iz moje zone komfora – to je ovaj blog za mene!

Kako je sve počelo?

Nekako sam iz dana u dan, s početkom moje trudnoće, počela pratiti cool mame po instagramu, čitati njihove savjete, gledati kako su uredile sobice, gdje su kupovale ukrase i čuditi se kako to sve izgleda divno na instagramu… i cijelo vrijeme mi je u glavi čučala ta želja da bi i ja voljela pisati, savjetovati, fotkati detalje i objavljivati ih. Tako sam jedan dan, listajući story-e na instagramu, naletila na natječaj za iCandy mamu blogericu. Trebala sam samo poslati jedan kratki tekst, gdje bi opisala svoj tipičan dan. Osim savršenih iCandy kolica kao glavne nagrade, tu je i potpora pri izradi bloga. Sve mi se to činilo kao oglas za mene. Pročitala sam mužu, i on je rekao savršeno, napiši nešto, ali onda su krenule one tipične sumnje i negativne misli, koje su me htjele odvratiti od toga pa sam odlučila da ja to ne mogu. I drugi dan, odjednom mi je počelo dolaziti da moram napisati priču, da moram pokrenuti svoj blog i da ću neizmjerno uživati u tome – pa to će biti moj dnevnik trudnice i majčinstva!

I tako sam sjela za laptop i nastala je moja priča za natječaj (stavila sam je na dno posta). Poslala sam je i znate ono kad ste uvjereni da je to to, znači sigurno prolazim dalje, ma sigurno je moja nagrada ? već sam se vidjela tamo na dodjeli, sve se potrefilo savršeno da budem u Zagrebu baš taj vikend. I onda iznenađenje, nisam izabrana u top 10 priča, šok i nevjerica ?! U međuvremenu sam već kupila domenu (da se slučajno ne bi predomislila haha), jer sam odlučila što god da bude, moj blog ide. Eeee al onda nakon ovog šoka kreću misli, pa ako nisi odabrana u top 10 zar ćeš stvarno ići pisati taj blog, ti to ne možeš, nije to za tebe, šta imaš od toga, ljudi će ti se smijati…itd…itd… tipične one negativne misli koje nas zaustavljaju! Ali nisam im dala gušta! Odlučila sam izaći iz svoje zone komfora i dokazati sebi da ja to mogu! A i Filip (moj mužić) mi ne da da odustanem haha, doslovno mi je rekao „ja ti neću dati da odustaneš“ i šta ću onda, morala sam!

U trenu kad sam spoznala da ja to želim, količina ideja, inspiracija i svega mi je samo dolazilo, nisam mogla zaustaviti tu eksploziju pozitivnih ideja, planova, ježenje od sreće da sam na pravom putu…znala sam da to moram provesti do kraja! Pa kud puklo da puklo ?, i eto čitamo se ? nisam odustala!

U životu sve ima svoj razlog, i tako ja znam da nisam slučajno vidjela taj oglas za iCandy, i toliko sam im zahvalna, to mi je doslovno bio poticaj i početak jedne prekrasne priče zvane „Sweetmamablog“! Wooow, hvala iCandy timu na tome!

Što je to sweetmamablog?

Sweet – slatko (Slađana – odnosno ja ?)

Mamablog – svima jasno ?

Sweetmamablog će biti blog koji će pratiti dnevnik jedne trudnice za početak, odnosno sve te slatke izazove koji prate trudnicu kroz 9 mjeseci čekanja najvećeg čuda koji nam život može podariti. Puno savjeta budućim mamicama, gdje, što kad i kako… Biti će tu priča o putovanjima s trbuhom i s bebom u rukama ?! Izazove s kojima se nosi novopečena mama. Ni sama ne znam kuda će me sve ovaj blog odnjeti. Ono što sigurno mogu obećati je jednu veliku dozu iskrenosti, duhovitosti, lijepih fotografija i ljubavi ?!

Hvala svima koji su kliknuli taj prvi klik i došli na moj blog, sve ideje i pohvale su dobrodošle, kritike nek me zaobiđu ? haha!

Voli vas vaša Sweet mama blogerica!

Moja iCandy priča za natječaj – “U iščekivanju malog lavića!”

Jedan tipičan dan 31-godišnjakinje, koja očekuje malenu bebicu i postaje mama po prvi put, započinje „uobičajeno“ – prebacivanjem s jedne strane boka na drugi u potrazi za što udobnijom pozicijom razbuđivanja ?, … otvaranjem frižidera i odabiranjem samo „jedne“ namirnice za početak dana … ispijanjem kavice uz pregledavanje rasporeda i obveza za taj dan.

S obzirom da imam svoju agenciju, za mene nema porodiljnog, ili ga imam svaki dan, ovisi kako se uzme… prednost je svakako što sam se u onom prvom tromjesečju mogla razvaliti na kauč i u 11 ujutro, jer su me eto oči toliko pekle da sam ih morala zatvoriti – umor je rekao svoje, a ja sam ga znala iskoristiti… hihi!

Nema mi boljeg nego dan započeti s dobrim istezanjem i vježbama za trudnice. To bi stvarno preporučila svakoj trudnici, koja naravno ima zeleno svjetlo za treniranje. Osjećate se aktivno, činite nešto dobro za sebe i svoju bebu, a nakon toga se možete počastiti s još jednim sladoledom ?, jer potrošili ste puno kalorija, pa bi ih trebalo i nadoknaditi. ?

Vjezbanje u trudnoci

Obožavam lijepe fotografije, a još više volim pozirati ? i onda za muža eto baš „slučajno“ imam fotografa hehe… već sam si izradila cijeli plan za fotografiranje i setove do kraja trudnoće (on to još ne zna – saznat će – haha).

A večer volim završiti na kuhinjskoj radnoj površini (dok se još mogu popesti na nju) uz teglicu nutelle ?, šaljem vam i dokaz  za potvrdu navedenog! Maleni isto obožava ovaj dio dana, barem bih to rekla po broju udaraca koje dobijem kad legnem, umirim se i utišam…

Ovo je početak mog bloga, koji će nadam se ugledati svjetlo dana prije ovog lavića u mom trbuhu, imam još 4 mjeseca do prvih šetnji u iCandy Orange kolicima ?!

Požurimo!

Vaša,

Slađana #mommytobe