Sjećam se kako sam se prije nego što sam postala majka divila onim obiteljima koje putuju po svijetu. Uvijek mi je bilo lijepo vidjeti malenu dječicu i njihovu istraživačku zaigranost u drugim kulturama. Znala sam da ćemo jednog dana i mi tako, znala sam da ćemo imati jednog malenog putnika ili putnicu (ili oboje haha) s kojim ćemo nastaviti lutati svijetom. Čak sam i kod odabira kolica odmah razmišljala o avionu i jednostavnosti prilikom transporta. Sve sam ja to fino isplanirala, a kad sam rodila trebalo je samo još odabrati našu prvu destinaciju. Španjolska mi je oduvijek bila san, a kako je Filip već posjetio i Barcelonu i Madrid, odlučili smo da to bude dio Španjolske koji još nije upoznao. Sevilla nam se činila kao savršeni odabir. Sljedeći korak je bio kupnja karti i određivanje datuma putovanja (da sam barem uzela karte za tjedan kasnije, prognoza je puno bolja sada, ali na neke stvari ne možeš utjecati ?). Putovali smo s Ryanairom, a više o letu s bebom u avionu možete čitati u mom prethodnom postu – S bebom u avionu!

Smještaj smo uzeli preko Airbnb-a, odlučili smo se za najam stančića u centru starog grada. Bila nam je bitna lokacija kako bi sve mogli posjetiti pješke, također smo htjeli i mali dnevni boravak da i mama i tata imaju malo vremena za pojesti i popiti u miru kad beba ode spavati. Ono što je bilo zanimljivo za naš apartman jest da nismo imali vrata između sobe i dnevnog boravka/kuhinjice hahaha, srećom Leonu ništa ne smeta kad zaspi! ? Na fotkama je izgledao kao da ni wc nema vrata, pa smo bili ugodno iznenađeni kad smo došli i vidjeli da ipak ima hahahaha. Provjerili smo s vlasnikom apartmana ako nam može nabaviti hranilicu i krevetić za bebu. Krevetić smo dobili, ali hranilicu nije imao, drugi put bi definitivno nastavila dalje u potragu za apartmanom s hranilicom. Mislim da bi nam to puno olakšalo pripreme ujutro, jer je ovako Leon morao jesti dok ga jedan od nas drži, a ja sam navikla na svu tu slobodu dok on papa, a ja pijem kavu. ? Sve u svemu sa stanom smo bili jako zadovoljni, vlasnik je bio jako pristupačan i drag, dogovorio nam je i taxi s jajetom kada smo dolazili. To je isto nešto što bi svakom preporučila, osigurajte si riješen prijevoz kada dođete na aerodrom. Mi smo prije uvijek išli javnim prijevozom, lovili bus, vlak itd… ali ovaj put to nije dolazilo u obzir. Najbolja odluka haha. Lijepo je kad sletiš, a taxist te čeka s tvojim imenom, osim što je ovaj taxist imao potpuno krivo ime napisano hahahaha, pa je trebalo neko vrijeme da se skužimo, nakon što smo i mi i on jedini ostali na aerodromu.

Što se tiče hrane za Leona, svako jutro sam mu pripremala doručak i nešto što ćemo ponijeti sa sobom da ima za vrijeme ručka. Prvi dan smo odmah otišli u dućan po nabavku potrebnih namirnica i ono što me je iznenadilo je da oni nemaju kiselo vrhnje. Par dana smo ga tražili i pokušavali objasniti na što točno mislimo, ali oni jednostavno to ne koriste, zanimljivo. ? Doručak i večeru je uvijek jeo u stanu, a ručak bi bio u nekom restoranu. Gotovo svi restorani u kojima smo mi bili imali su i hranilicu, uglavnom ikeinu, a neki restorani su imali i prematalicu. Bravo za Sevillu! ?

Iz apartmana smo izlazili oko 10h i vraćali se oko 20h, u prosjeku smo svaki dan prelazili 15km. Leon nam je držao dobar tempo i trening, haha, nije volio velike pauze, to mu nije odgovaralo. Tako da smo uglavnom bili u điru i hodali satima, a u Sevilli doslovno danima možeš hodati i gledati sve te ljepote. Do sada, Sevilla nam je najljepši grad koji smo vidjeli. Zaljubila sam se u tu prekrasnu arhitekturu, u savršene fasade, pločnike, stabla mandarina, strastveni flamenco, simpatične ljude, savršeni jezik i naaaaajfiniju hranu. Svako jelo, ali doslovno svako jelo, je bilo saaaaavršeno i preeeefino! Zadnji dan smo pojeli najbolji tapas, a ako netko ide uskoro u Sevillu obavezno posjetite restoran „Postiguillo“, nećete bit razočarani.

Vrijeme nam nije bilo baš najbolje, ali kako su najavljljivali još smo dobro i prošli pa nas je kiša samo zadnja dva dana pratila i to samo povremeno. Očekivala sam nekako više temperature za Španjolsku u četvrtom mjesecu pa mi je garderoba bila dosta ljetna, što je značilo da sam morala obaviti i shopping na licu mjesta hahaha. Znači kad pogledate prognozu i vidite kišu i malo nižu temperaturu, vjerujte tome i nemojte se pravit pametni i reći ma bit će toooooplo – jer neće! ? hahahaha

U Sevilli smo bili 6 dana, zapravo puna 4 dana, ova druga dva su dijelom otišla i na samo putovanje. Jedan dan smo se uputili na izlet u Cadiz s vlakom. Ah Cadiz, Cadiz, ako ste propustili Instagram story tog dana, odite pod Travel higlights na mom insta profilu i nasmijte se malo. ? Cadiz je preeeeedivan, ali nam vrijeme baš nije išlo na ruku. Bilo je sunčano i dosta vjetrovito, onda kišovito, a mi naravno bez kišobrana. Pretrčali smo cijeli Cadiz u potrazi gdje bi se mogli sakriti od kiše, nismo ni pronašli kafić a sunce je već izašlo, onda smo se opet vraćali prema atrakciji koju smo htjeli vidjeti – Castilo de San Sebastian – prošli smo mostić preko kojih su tu i tamo znali zapljusnuti valovi, zbog one vjetrovitosti o kojoj sam pričala ?, i naravno da nas je jedan val i pogodio haha, došli smo pred dvorac i poljubili vrata! Radi renovacije je bio zatvoren hahahaa!!! Za kraj Cadiza, dok smo čekali vlak, išli smo se tješiti uz nachose i onda nas teta konobarica nije upozorila na vreeeeli tanjur, koji je stavljen preblizu Leona i ja sam ga naravno odmah išla pomaknuti i lijepo spalila prst. Cijeli put nazad sam držala hladnu bocu i bila ljuta na konobaricu, hahaha. Šalila sam se da imam lijep suvenir iz Cadiza, srećom više nije vidljiv.

Ovdje možete vidjeti par fotkica iz prekrasnog Cadiza, kao i promjenu boje neba u samo pola sata, na onom mostiću prema dvorcu.

Leon je tijekom cijelog putovanja bio jako dobra bebica. Uživao je u tim cjelodnevnim šetnjama, veselo mrdao nogicama, gugutao, papao, nanao i smijao se svima. U biti nam se način istraživanja novih gradova uz Leona nije promjenio. I prije smo voljeli puno šetati ulicama novih gradova, istraživati parkove, promatrati ljude i papati finu hranu, jedina razlika je što se nismo mogli malo duže zadržati vani i upoznati noćni život Seville. Svakako mislim da smo spremni za neko malo dulje putovanje, nadam mu se već na zimu, još smišljamo destinaciju pa ako imate kakvih prijedloga samo mi pišite, htjeli bi u neke tople krajeve.

Ja obožavam našu Rijeku i teško mi je zamisliti da živim u nekom drugom gradu, ali evo da se moram preseliti mislim da bi se u Sevilli istog trena pronašla. Svakako ćemo je opet posjetiti jednog dana, jer Sevilla se voli i Sevilli se vraćaš!

Ispod možete vidjeti Filipov vlog iz Seville, ako volite lijepe kadrove nećete požaliti što se stisnuli play ?, a ako ostanete do kraja nadam se da ćete se i nasmijati na sve gluposti koje smo izvodili.

Uživajte i u galeriji ovih predivnih fotkica, lijepo je što na putovanja idem s profesionalnim fotografom, hvala muž! ?