Napraviš test za trudnoću, saznaš da si trudna i odmah kreće višesatno skrolanje po Pinterestu ? još ne znaš spol pa gledaš i muške i ženske sobice. Saznaš spol – kreće aktivnije gledanje Pinteresta, Instagrama, svih mogućih stranica sa stvarima za bebe. Onda pametni naš internet svijet to prepozna pa ti svakodnevno izbacuje sve moguće oglase s istim tim stvarima, čisto da te podsjeti da nisi još to kupio haha. I sad ti trebaš biti hladne glave i to ignorirati, a još te pritom pucaju žešći hormoni – pa kako odoliti svemu! Mene je moj muž malo spuštao s ooooogromnim željama, jednostavno sam sve htjela imati. Zatim pratiš sve te super mame i sve imaju milijon preeeedivnih stvarčica, igračkica i njihaljki i želiš ih imati i ti! Ali onda je on opet tu da me spusti na zemlju! Tako sam uspjevala čak negdje do 7. mjeseca trudnoće biti bez ijedne stvarčice za Leona, onda je nastupila panika i u roku od mjesec dana smo opremili cijelu sobu, kupili kolica, jaje… i počeli pripremati robicu. Čak sam nekim čudom uspjela biti racionalna u svemu tome. U želji da nekom pomognem u ovoj početnoj fazi kad doista ne znaš što ti treba a što ne, stavljam popis proizvoda koje smo mi puno koristili i s kojima smo jako zadovoljni. Ono što je bitno napomenuti je da ovo nije sponzorirano i zbilja ću spomenuti ono što je nama must proizvod!

Pa krenimo redom:

Kolica – bez kolica ništa. Meni su puno savjetovali da uzmem što lakša kolica koja ne zauzimaju puno mjesta u autu. Govorili su mi da su i prije nego što beba napuni godinu dana kupovali kišobran kolica, zbog te težine i veličine. Kao što znate ja sam ih poslušala i uzela Babyzen Yoyo+ kolica. Moju recenziju za ova kolica možete pročitati ovdje – Babyzen YOYO+

Jaje za auto – uzeli smo BeSafe iZi Go X1 i jako smo zadovoljni. Čini mi se da mu je baš udobno, u početku je imao umetak koji smo izvadili kad je napunio 4 mjeseca. Pogledajte ga samo kako je bio mali kada je izlazio iz bolnice, a sada je jaje skroz popunjeno!

Komoda za presvlačenje – mi smo uzeli ovu iz Ikee, na prvu smo bili jako oduševljeni dok je nismo počeli koristiti, onda sam u biti shvatila da je zbog izbočene prematalice malo teže doći do ladica i da su nepregledne, tako da je to jedan minus ovoj komodi. U drugu ruku je super jer nakon što završimo s presvlačenjem, ona postaje komoda što ju čini isplativim komadom namještaja, a ja sam se za sad privikla na to otežano prilaženje ladicama. ?

Krevetić – također smo ga uzeli u Ikei i nemamo nikakvih primjedbi. Još smo na njega stavili ove predivne Dada&Rocco zaštitne navlake. Kada Leon počne ustajati možemo spustiti madrac niže tako da ne može izaći, a sada mi je super da je madrac na višoj poziciji, jer mi je lakše stavljati i vaditi Leona iz kreveta.

Gnijezdo za bebe – za ovaj proizvod netko kaže da je totalno nepotreban, ali ja se ne bi složila. Leon je u gnijezdu Dada&Rocco proveo sigurno 3-4 mjeseca. Novorođenče voli biti u uskom, ušuškan kao u maminom trbuhu i u gnijezdu im je tako udobno, okruženi su sa svih strana. On je bio u gnijezdu preko dana u dnevnom i preko noći u gnijezdu u krevetiću. Negdje s tri mjeseca smo mu gnijezdo odvezali na dnu i tako dobili malo više mjesta.

Kadica Stokke – definitivno odličan proizvod! Ako uzmete ovu kadicu obavezno uzmite i nastavak za novorođenče, Leon se negdje od mjesec dana kupa u tako poluležećem položaju u kadici i baš nam je gušt. On legne, vi ste bez brige da će se prevrnuti iz toga, ne morate ga držati, jednostavno ga zaljevate i pratite naravno (ne puštate ga samog). Kadica se može sklopiti, tako da je idealna ako nemate previše mjesta u stanu. Mi imamo malu kupaonu i super je što zauzima malo mjesta, s tim da često zna ostati u tuš kabini od večeri do večeri – sušeći se. ?

Twistshake proizvodi – na početku smo koristili njihove dude, ali kako sam od 4 mjeseca kombinirala adaptirano mlijeko i cicanje, uveli smo i njihove bočice. Super je što s bočicom dođe i plastična posudica u koju možete spremiti formulu, bočica ima i sito i tako onemogućuje nastanak grudica. Prvo sam se zaljubila u izgled twistshake proizvoda, a onda i u njihovu funkcionalnost. Trenutno imam gotovo sve proizvode koje oni nude. ?

Podloga za igranje – tu sam malo falila, haha… odnosno imam čak dvije podloge. Realno, treba mi samo jedna! Prvo sam uzela podlogu u ikei i ona je zbilja odlična, ali je malena – tako da smo nju kratko koristili. Vjerojatno iz razloga što smo kupili novu podlogu koja je zbilja velika, lako prenosiva, sva je na rupice i izbočine i od početka je jako zanimljiva Leonu. Podlogu sam uzela na ovoj stranici – Casmatino.

Igračke i nisam nešto kupovala iz razloga što smo puno toga naslijedili od mojih nećaka, a i prijateljice su mi proslijedile igračke od njihove djece, a puno toga je i dobio za poklon. Mi smo mu jedino uzeli drveni luk iz Ikee i njega koristimo već stvarno dugo. Prvo je samo gledao u luk, pa je počeo dohvatati, a sada se vrti oko njega, grize svaki dio njega i mislim da je to pametno uložen novac. ?

Pa skoro sam zaboravila ono što me je spasilo prva 3-4 mjeseca haha, klooookaaanica! Kad je bio tako maleni stalno je bio po rukama i mislim da mi je klokanica bila spas! Mi imamo Ergobaby Omni 360 i jako se volimo nosati. Sada se nešto manje nosimo iz razloga što uživa i u vožnji kolicima. Tako da u biti kombiniramo ovisno o tome što idemo obaviti i vjerujem da ćemo se još duuugo družiti s klokanicom. ? Pogotovo  na putovanjima, a uskoro idemo na jedno…. odbrojavanje na veliko!

Naravno da je tu još puno stvarčica, ali ove izdvajam kao top 10 must have proizvoda za bebe! Nadam se da sam nekoj budućoj mami malo olakšala potragu i da joj nisam još dodatno zakomplicirala haha. Uživajte u pripremama i slatkom iščekivanju, i ne brinite, ako nešto i ne stignete kupiti sve će drugi već obaviti za vas dok ste u bolnici s vašom štrucom sreće, to je možda još i najpametnije. ?