Dok ne postaneš mama neke stvari baš ne možeš znati, o nekima ne pričaju, neke ne čuješ, neke možda i čuješ, ali svejedno ih ne možeš predočiti dok ih ne doživiš!

Ovo je moja mala lista smiješnih svakodnevnih situacija jedne mame!

Desna ili lijeva cika?

Poznato? Hehe… ovo sigurno par puta u danu ne znam, pa onda krene ono smiješno pipanje i vaganje cice rukom, da procijeniš koja je praznija. A nekad ni to ne upali, jer mali gospodin nekad traži puno papati, pa se ne stignu ni napuniti. Onda mozgaš di si bila kad si ga hranila, da li si ležala, i na kom boku, koliko hranjenja je bilo nakon toga, itd… haha, al uvijek se uspiješ sjetiti (ili barem misliš). Jedino je najgore što se uglavnom moraš sjetiti pod pritiskom plača, a ja sam spora pod pritiskom haha! Još više zablokiram!

Čula sam da neke majke znaju mijenjati gumicu na zglobu ruke ovisno o tome koja je cica na redu, ja se ne sjetim te gumice, ali evo možda nekom pomogne.

„Romantični“ razgovori u dvoje!

Najdraži (čitaj jedini) „romantični“ razgovor s mojim suprugom, u zadnje vrijeme je svakako „se pokakao, koliko se pokakao, jel napunio pelenu“ … i svi mogući načini razgovara o punjenju pelena hahaha.

Miris bebe

Ovdje ne govorim o mirisu lijepe bebine glavice… Ovdje govorim o mirisu kakice hahahaha, pa to stvarno divno miriše! Al samo od moje bebe. Mame znaju šta pričam! Jel tako? Nisam luda?

Gladan je!

Koliko puta vam u danu netko kaže ma gladan je sigurno. Čim Leon malo pusti glasić evo ekipice oko mene koja mi u 99% slučajeva kaže gladan je! Mame vam se diže kosa na glavi od toga? Meni da! ?

Mama tegljač!

Koliko sam jaka, fizički jaka žena, nisam znala dok nisam postala majka! Šta sam u stanju sve staviti na leđa, pod ruke, u ruke, na glavu hahaha, i uz sve to još nositi i bebu! I onda još otvarati vrata od stana, pa od portuna (moj portun ima troje vrata! whyyyyy?), pa otključat auto… O svakom potezu treba prije promisliti, jer zamisli situaciju dođeš do auta tako natovaren, a ključ ti je npr. u džepu u torbi, koja ti je na leđima, preko koje je nosiljka, na kojoj je jakna, a ruke su ti zauzete… čini se kao nemoguća misija! Ali dobro i ovakve se situacije dese, i opet se snađeš… jer mama si, nema druge!

Dojenje

Prva dojenja u javnosti: nesigurna, sramiš se, nedaj bože da ti netko vidi ciku, pa nespretno stavljaš maramu preko sebe i bebe (ili tetra pelenu preko glave ? hahaha – ne pitajte).

Dojenje nakon mjesec dana: prvo izbaciš cicu, onda stavljaš maramu, haha… ili je ni ne staviš!

Miris mame prvih 30-tak dana

Ajme šta je to, znači o tome se stvarno nije pričalo! Barem ja nisam čula. Strefilo me skroz nespremno hahah… i još ni vrućine nisu išle u prilog. Uglavnom, neugodan miris vas forsira da se kupate barem 3x na dan, nažalost ni to baš ne pomaže. Srećom to je zbija utjecaj hormona i nakon tridesetak dana uspješno sam se riješila te napasti na opće oduševljenje mog supruga!

Mama vještine

Probajte zavezati tenisicu dok vam je beba u nosiljci! Sad sam već maher i za to postala, ali kad se sjetim prvog puta. Hodam ja ulicom i odveže se tenisica, i gledam ja tenisicu – gleda ona mene ?, vidim ide neki barba prema meni, mislim se „hej, da ga pitam da mi zaveže tenisicu“ hahaa. Srećom za tog barbu, odustala sam od tog pitanja, sjela sam na neki betonski stupić i digla nogu u zrak, akrobat samo takav – kažem vam ja! ?

Opet nosiljka, ovaj put u kombinaciji s jelom. Leon spava, a lijepo se kaže ne diraj lava dok spava! Naručujem hranu, stavljam tetra pelenu preko Leonove glavice (da ne padaju mrvice po njemu) i tako jedem – čak i u restoranu ?, ima li vas još ili je ovo stvarno moj izum?

Ovdje mogu dodati i mamu tegljača, o čemu sam pisala ovdje gore. Mama tegljač je svakako prava vještina!

Vjerujem da ima toga još, ali ja se sad ne mogu sjetiti! Sjetite me vi… pišite te neke vaše spretne ili ne, smiješne i histerične situacije super vješte mame!